Maak een taart met de wow-factor met onze kleurrijke zeemeermin. Wij van The Little Mermaid hebben het geprobeerd. Het is een bakuitdaging, maar maakt een magische feesttaart voor zowel kinderen als volwassenen. Bekijk hieronder welke ingrediënten je nodig hebt voor een zeemeermin taart. Ook laten we het recept zien van de zeemeermin taart. Zo weet je dalijk precies hoe je deze kunt gaan bakken!

Credits voor dit leuke recept gaan naar NinaDinners.

Ingrediënten voor een zeemeermin taart

Ingrediënten zeemeermin taart
 • 300 g boter, verzacht, plus extra voor de blikken.
 • En 300 g basterdsuiker.
 • 5 grote eieren, geslagen
 • En 1 theelepel vanillebonenpasta.
 • Ook 1 theelepel bakpoeder.
 • En 300 g zelfrijzend bakmeel.
 • Daarnaast paarse gelkleurstof (of een mengsel van paarse, blauwe en rode gelkleuring) voor de kers
 • 700 g poedersuiker
 • 350 g boter, verzacht
 • Ook blauwe of paarse gel kleurstof nodig.
 • Daarnaast eetbare parels en zilveren hagelslag, of extra optionele decoratie.
 • Voor de zeemeerminstaarten (of gebruik in de winkel gekochte fondant zeemeerminstaarten)
 • 200 g witte chocolade
 • 2 theelepels gouden of metallic glans (zie tip hieronder)
 • Je zal nodig hebben: zeemeermin staart vorm en kleine schelpvormpjes, online beschikbaar

Zeemeermin taart bakken – dit is het recept

Als je de zeemeermin taarten maakt, smelt je de witte chocolade in een hittebestendige kom in bursts van 20 seconden in de magnetron, roer na elke draai. Giet in de staartvormpjes en kleine schelpjes en zet ze 15-20 minuten op een kleine schaal plat in de vriezer tot ze zijn uitgehard. Je kunt dit voor vier staarten herhalen als je maar één mal hebt.

Eenmaal uitgehard, verwijder het uit de vorm, meng de glans met ¼ theelepel water en schilder het op de zeemeerminstaarten (zie tip hieronder). Zet terug op een bord of dienblad in de vriezer tot het nodig is.

In de oven

Verwarm de oven voor op 180C / 160C ventilator / gas 4. Boter en bekleed de basis van drie 18cm sandwich cakevormen met bakpapier. Klop met een keukenmixer of een elektrische handklopper de boter, suiker, eieren, vanille, bakpoeder en bloem tot een luchtig mengsel.

Verdeel het mengsel gelijkmatig over drie kommen en meng een paar druppels kleurstof in elke kom tot ze volledig zijn gecombineerd, waardoor elke kom een ​​andere tint paars krijgt en lichter wordt. Giet elke gekleurde sponsmix in aparte blikken en strijk de bovenkant glad. Bak 25-30 minuten tot een spies in het midden er schoon uitkomt. Haal de cakes na 10 minuten uit de vorm, doe ze in een koelrek met de bovenkant naar beneden en laat afkoelen. Maak je geen zorgen als de buitenkant er niet paars uitziet, de binnenkant wel!

Maak de kers terwijl de cake afkoelt. Klop de poedersuiker en boter tot een bleek en luchtig mengsel, meng in 1 el warm water om het mengsel indien nodig los te maken. Leg de helft van de glazuur opzij in een kom. Verdeel de andere helft van het glazuur over drie kommen en kleur elk een andere tint blauw, donker, medium en licht. Stapel de sponzen op elkaar en verdeel het grootste deel van de witte glazuur met een paletmes over elk glazuur en gebruik vervolgens het paletmes om de buitenkant van de cakes grof te bedekken met de overgebleven witte glazuur om een ​​kruimellaag te creëren. 30 minuten chillen.

Het glazuur

Doe elk van de blauwe glazuurkleuren in aparte spuitzakken en snijd onderaan een groot gat van 2 cm. Begin met de donkere tint onderaan de cake, spuit een gelijkmatige ring over de hele cake, twee tot drie keer rond. Blijf je een weg omhoog werken met de glazuur die lichter wordt naarmate je de bovenkant van de cake bereikt. Gebruik een klein paletmes en werk je een weg door de verbinding tussen elke rij, waarbij je zachtjes duwt om elke lijn samen te voegen. Bewaar wat glazuur in de spuitzakken om de bovenkant te versieren. Maak de cake glad met een groot paletmes of cakeschraper om een ​​gladde ombre-glazuur te creëren, waarbij het teveel blijft om de bovenkant te versieren.

Je kunt alle overgebleven glazuur door elkaar mengen en in een schone spuitzak met een stermondstuk doen voor een veelkleurig effect, of individuele tinten op de bovenkant spuiten. Voeg een paar stippen toe rond de bovenkant van de cake in de verschillende blauwe kleuren om eruit te zien als golven (gebruik een deel van het wit om eruit te zien als de bovenkant van een beukende golf), en stip rond de parels, hagelslag, schelpen en zeemeerminstaarten, duwend ze in de kers aan de zijkant van de cake en bovenop om af te maken.