De beroemdste zeemeermin ooit is waarschijnlijk het standbeeld van de kleine zeemeermin op een rots aan het water aan de Langelinie-promenade in Kopenhagen, Denemarken.

Het standbeeld van de kleine zeemeermin

standbeeld de kleine zeemeermin

Gebaseerd op het sprookje met dezelfde naam geschreven door de Deense auteur Hans Christian Anderson, is dit kleine bronzen beeld slechts 4, 1 meter lang! Het is een belangrijke toeristische attractie sinds de oprichting in 1913. Let op haar prachtige zeemeermin staart! Zou het Anderson niet verbazen als hij nu alle zwemmende zeemeermin verhalen zou zien?

Weet je dat Hans Christian Anderson veel beroemde sprookjes heeft geschreven? Ze omvatten The Emperor’s New Clothes, The Snow Queen, The Ugly Duckling, The Little Match Girl, The Princess and the Pea en Thumbelina om maar een paar van zijn meer dan 3.000 sprookjes te noemen. Zijn verhalen inspireerden balletten, toneelstukken en films. Onze favoriet is natuurlijk The Little Mermaid !!!

Als je meer sculpturen van zeemeerminnen over de hele wereld wilt bekijken, bekijk dan deze kaart. Welke is jouw favoriet?

Blijf ons volgen voor nieuws over spannende nieuwe kleuren en producten!